zondag 3 februari 2019

Hoe amaryllis bewaren

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten.


The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast EU delivery. Great Selection of Premium Bulbs.

Boek Appartement Amarylis nu! Bestel Nu bij ReplaceDirect! Bloemen en planten fleuren bij veel mensen de huiskamer. Er is een grote diversiteit aan bloemen en planten te koop. Zo is de Hippeastrum een zeer populair bolgewas.


Een amaryllis bloeit kleurrijk en groots, maar na de bloei blijft er alleen groen over. Soms is het groen nog maar net uit de bol aan het komen als uw amaryllis is uitgebloeid. Om te leren hoe u een amaryllis na de bloei over te houden is het handig om te weten waar de amaryllis oorspronkelijk vandaan komt.

Dat leest u hier: Zijn de laatste bloemen uitgebloei dan moet u de stelen verwijderen. Na maanden dient u het blad af te snijden en haalt u de bol uit de pot. De manier waarop je groenten en fruit bewaart kan bepalend zijn voor de houdbaarheid.


Niet alle groenten mogen in de koelkast en sommige soorten liggen liever niet naast elkaar. Maar op welke manier worden verse groenten en fruit het best bewaard om zo lang mogelijk van de lekkere smaak te kunnen genieten? Je kunt de amaryllis na de bloei gewoon in de tuin planten, maar haal hem in het najaar uit de volle grond en plant hem weer in een pot en laat hem langzaam afsterven. Als de bladeren dor zijn haal je hem uit de pot en ontdoe hem van kluit en bladeren en bewaar hem op een droge niet te koude plek. Het belangrijkste is een warme en lichte plaats.


Wilt u een amaryllis verzorgen? Lees dan al onze tips voor een optimale verzorging van uw amaryllis. Uiteraard moet je wel rekening houden met een paar karakteristieke eigenschappen van de bloem.


Wij geven je de belangrijkste weetjes en tips mee. Hoe plant ik amaryllissen? We offer our customers a great range of high quality flower bulbs for competitive prices. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Het hele jaar door zijn specialisten op zoek naar de grootste en beste amaryllisbollen die te krijgen zijn.


Na de bloei heb ik de bladeren laten verdorren en de bol af en toe wat water gegeven totdat de tijd daar is (na mei) om de bol in de volle grond te plaatsen tot aan de herfst (dat heb ik gelezen ergens op het internet). De amaryllis (Hippeastrum) is een bolgewas.

Als je de bollen wilt bewaren laat je de planten staan tot het blad. De bol komt zonder water tot bloei. Elk jaar weer genieten van prachtige bloemen.


Begrijpelijk, zonder de prachtige bloemen is de plant wel wat minder mooi. Ook wordt er gedacht dat de bol na één bloeiperiode afsterft en niet meer tot bloei kan komen. Dit is namelijk wel heel goed mogelijk. Op dit mooie bedrijf van Maarten Zonneveld heb ik veel geleerd.


Ik wens iedereen veel plezier met zijn Hippeastrum! De juiste naam is Hippeastrum. Amaryllis (Hippeastrum) – Amaryllidaceae. De bekende Hippeastrum draagt tot bloemen per stengel en bloeit gelijktijdig met het verschijnen van de bladeren of iets daarvoor.


Een boeketje amaryllissen doet dus altijd plezier, maar hoe houd je de bloemen zo lang mogelijk fris?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts