vrijdag 1 februari 2019

Laurierstruik stekken

Wil je mooie volwassen planten vermeerderen zodat de nieuwe planten dezelfde eigenschappen hebben? Dan kan je stekken nemen van wortels, stelen of bladeren van de plant. Hoe je moet stekken lees je hier. De plek moet vochtig worden gehouden, eventueel kan de stek nog worden afgedekt met doorzichtig plastic.


Aangezien de plant winterhard is kan stekken zowel in de zomer als in het najaar, de plant is goed bestand tegen vorst. Omdat houtige stekken genomen worden als de plant in rust is, kun je het beste wat stekpoeder gebruiken!

Bundel de stekken van dezelfde soort met elastiekjes en houdt de bovenkant gelijk! De gebundelde stekken worden tot de helft of tweederde in de grond ingekuil ze er een etiket bij en laat ze verder in de winter met rust. Verwijder alle bladeren behalve de bovenste. Snij de scheuten schuin af met een scherp mes en voorzie de stek van wat stekpoeder.


De stekken worden in een potje vochtige stekgrond gezet met een plastic zak erover heen en wortelen doorgaans binnen zes weken. De zomer is een prima tijd om je laurier te vermeerderen. Neem een mooie topscheut (met vijf of zeven blaadjes), die je net onder een oog (een verdikking) schuin afsnijdt. Doop de stek even in het stekpoeder, tik het teveel af en plant hem in een potje met speciale stekgrond.


Gebruik een schoon mes (of snoeischaar).

Nu, ongeveer maanden na stekken , begint er iets mooi fris groens uit te lopen. Ongeveer een centimeter groot nu (die uitlopende knop). Twee van de drie zijn gelukt.


Misschien de derde ook, ik kan die tenminste niet makkelijk de grond uittrekken. Er zitten dus misschien wortels aan. Stekken van iets als munt gaat beduidend sneller.


Te koop mooie volle laurierstruiken zomer en winter groen en worden geteeld in de volle grond en gerooid met kluit wanneer je er t. In dit blogartikel gaan we er dieper op in. Hiernaast verteld hij hoe h. Bestel direct op Haag-Planten. Dag, Ik weet dat het kan, alleen niet hoe en wanneer: het stekken van laurierstruiken. Heb je laurierstruik in de tuin staan? Dan is het belangrijk om te weten hoe en wanneer je deze het beste kunt snoeien.


De laurierkers heeft roomkleurige bloemen die opvallend ruiken. Aan laurier worden vele heilzame eigenschappen toegekend. Door afleggers of stekken kunt u laurierkersen gemakkelijk vermeerderen.


Snoei de planten echter voorzichtig met een takkenschaar en niet met een heggenschaar. De gewone laurierkers Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een van de grootste varianten met een lengte en breedte tot wel meter.

Laurierkersen zijn bestand tegen snoeien. Bekijk hier direct ons aanbod. Goedkoopste landelijke bezorging. In theorie kunnen alle plantendelen hiervoor worden gebruikt, het verschilt echter per soort plant welk plantendeel het meest succesvol is. Het stekken van kamerplanten kan op diverse manieren, echter is de uitgangspositie in alle mogelijkheden hetzelfde.


Eenvoudig uw laurier kopen rechtstreeks vanaf de kwekerij. Verschillende laurier soorten voor een mooie dichte haag. De mooiste laurierhaag bestelt u bij DirectPlant! Grote voorraad laurierhagen Lage verzendkosten Lage prijs, hoge kwaliteit! Dat zijn de stekken die zich in het voorjaar hebben gevormd en die zich tegen de zomer gaan verhouten.


Deze stekken neem je in het begin van de zomer op een dag na een vochtige periode. Het is namelijk belangrijk dat je frisse, stevige stekken kunt nemen. De stekken meteen in een potje met voldoende vochtige, maar beslist niet natte, stekaarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts