vrijdag 1 februari 2019

Leiboom steeneik

Online Leibomen bestellen en tot in de tuin laten. Goedkoopste bezorging in NL. Diverse soorten en maten Coniferen. Ook heel geschikt voor hagen. Levering uiterlijk binnen dagen.


De meeste bomen hebben een leirek van 1x 1cm.

Totale hoogte van de Steeneik als leiboom is circa 3cm. De boom heeft een trage groei en is goed te snoeien waardoor de boom een mooie vorm zal behouden. En dat maakt een steeneik leiboom een ideale boom voor uw kleine tuin. Onze steeneiken zijn geen brede bomen. Als leiboom hebben ze alleen aan de bovenkant takken en blaadjes.


En door de schermen groeit een steeneik helemaal dicht. De groei van de steeneik laat wel duidelijk zien dat het een importboom is uit Zuid-Europa. Let op: De lei- Steeneik kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen.


Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten.

Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. Steeneik groeit in West Europa, van Noord-Ierland tot Zuid-Italie. Uitermate windbestendig en zouttolerant dus ook geschikt voor kuststreken.


Bekijk deze aandachtpunten bij aankoop van leisteeneik en het planten van steeneik. Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit steeneik leibomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Bekijk hieronder alle soorten steeneik leibomen en koop uw steeneik leiboom online bij de bomenshop. In het voorjaar groeien er gele katjes aan de Steeneik.


Steeneik kopen bij Bomenenzo. De Steeneik kan goed tegen wind. Bladhouden donkergroen dof blad. De Olijfboomspecialist heeft een zeer grote voorraad zodat het u aan keus niet ontbreekt.


Liefst droge kalkrijke bodem en een beschutte standplaats. Een beschutte plaats in dorpen, steden of woonwijken biedt veel kansen voor deze bijzondere boom met zijn grijsgroene blad. Quercus Ilex als groenblijvende leiboom.


De keuze is beperkt voor wie in Nederland op zoek is naar een bladhoudende boom. In het mediterrane gebied komt de steeneik spontaan voor. Met de aanplantservice weet u zeker dat de leiboom op de juiste plek staat.


Onze hoveniers weten precies op welke manier ze leibomen moeten plaatsen, zodat u lang geniet van uw boom.

Wij plaatsen leibomen als de plaats waar de boom geplaatst moet worden voldoet aan de volgende voorwaarden: De plaats heeft een waterdoorlatende ondergrond. Wintergroene leibomen zoals de lei- steeneik of de lei-conifeer blijven in de winter groen maar je moet er rekening mee houden dat ze niet tegen strenge vorst kunnen. Bij een gevoelstemperatuur van -tot -graden zullen wintergroene leibomen problemen met de kou gaan krijgen.


Behalve dat een Steeneik een prachtige solitaire boom kan zijn, is hij ook geschikt om er een haag op stam mee te maken. Daarbij komt de eigenschap dat de steeneik prima te leiden en te snoeien is. Deze is er ook in een leiboom.


De Lei- steeneik heeft jaarrond stevig leerachtig donkergroen blad met een zilvergrijze onderzijde. Een Lei- Steeneik is goed bestand tegen zeewind en dus ook toepasbaar in het kustgebied. De steeneik is dus een wintergroene leiboom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts